Weet jij hoe je ervoor staat?

Weet jij hoe je er voor staat?

Alles begint met financieel inzicht

Ik geef je graag financieel inzicht. Want als je de cijfers van je bedrijf begrijpt, en weet welke vaste lasten je hebt, heb je meer grip op je financiën en daardoor op je bedrijf en kun je de juiste keuzes maken voor jezelf, je gezin en voor je bedrijf.

Goed financieel inzicht krijg je alleen als de basis op orde is en dat is meer dan alleen het saldo van je bankrekening in de gaten houden. De basis is  je financiële administratie. Maar je hebt ook andere informatie nodig om te weten hoe het gaat met je bedrijf en om aan je verplichtingen als ondernemer te voldoen

Worstel je wel eens met de volgende vragen?

  • Maak ik niet te veel kosten?
  • Hoeveel omzet moet ik draaien? 
  • Kan ik mijn rekeningen wel (op tijd) betalen? 
  • Hoeveel belasting moet ik betalen?

Dan help ik je je administratie zo in te richten dat je daar ook deze aanvullende informatie op een snelle manier uit kunt halen en  je daardoor inzicht krijgt in je cijfers. Wil je of kun je je administratie niet zelf doen, dan help ik je daar graag bij. 

Als je je cijfers begrijpt, houd je meer grip op je financiën en daardoor op je bedrijf en kun je de juiste keuzes maken voor jezelf, je gezin en voor je bedrijf. En dat geeft rust en (financiële) vrijheid, waardoor je ruimte krijgt voor andere dingen.

Het leven van ondernemende vrouwen gaat niet altijd over rozen. Dingen veranderen en soms gebeuren er dingen waar ook je financiële leven van op zijn kop staat. Dan is het handig om te weten hoe je ervoor staat en wat dit betekent voor je doelen.

Maak een financieel plan

Een financieel plan geeft je inzicht in de ontwikkeling van je inkomen, uitgaven en vermogen. Verder breng je met behulp van een financieel plan je financiële risico’s in kaart.

Voor ondernemers gelden andere regels dan voor mensen in loondienst en sommige dingen moet je als ondernemer zelf regelen.

Je kunt je kop in het zand steken en niets regelen, maar wat betekent dit dan voor jou en voor je gezin?
Wil je je gezin opzadelen met financiële problemen als je bijvoorbeeld niet meer kunt werken of in het ergste geval als je er zelf niet meer bent?

Het zal je helpen en rust geven om nu alvast te kijken naar welke situaties voor jou financiële consequenties hebben. Je kunt dan bewust kiezen om niets te regelen omdat je weet wat daar de financiële gevolgen van zijn. Of je besluit nu wel dingen te regelen om de gevolgen dan zo veel mogelijk te beperken. Dit kan vaak op verschillende manieren