Dromen realiseren

Wat zijn jouw dromen?

Herken jij je hierin?

  • Je bent ondernemer en je werkt keihard.
  • Je fantaseert hardop over een mooie droom.
  • Je bent hard aan het sparen om die droom ook mogelijk te maken.

Maar dan gebeurt er iets waar je geen rekening mee had gehouden. Je wordt bijvoorbeeld ziek, waardoor je net die mooie opdracht mist. En vervolgens blijf je ook nog wat langer ziek dan je had verwacht.
Voor ondernemers gelden andere regels dan voor mensen in loondienst en sommige dingen moet je zelf regelen. Als werknemer wordt je salaris bij ziekte nog een tijdje doorbetaald, maar als ondernemer heb je geen inkomen als je niets regelt.
Je hebt niets geregeld omdat je dit niet wist of omdat je dacht: “Dit overkomt mij niet”.  En dus moet je nu je spaarpotje aanspreken omdat je anders niet rond kunt komen. 

Maar hoe staat het dan met je droom?

Die droom heb je dan waarschijnlijk nog steeds. Of het nu dat mooie huis is, een mooie reis, eerder stoppen met werken of….… Het maakt eigenlijk niet uit. Alleen je spaarpotje is nu wel verdwenen.

Hoe mooi zou het zijn als je je droom in dit soort situaties toch kunt realiseren en dat je droom niet een droom blijft?
Hoe zou het zijn als geld geen belemmering zou zijn die je weerhoudt om je droom ook werkelijk te (be)leven?

Daarom zou je juist nu over je financiële toekomst na moeten denken

Bovenstaande is maar één van de voorbeelden die flinke financiële gevolgen heeft. Maar er zijn nog meer situaties. Het zal je helpen om te kijken naar welke situaties voor jou financiële gevolgen hebben. Je kan dan een bewuste keuze maken om niets te regelen omdat je weet wat daar de financiële gevolgen van zijn.

Of je besluit nu wel dingen te regelen om de gevolgen dan zo veel mogelijk te beperken. Dit kan vaak op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld eens aan het verzekeren van je arbeidsongeschiktheid in combinatie met je hypotheek (de zogenaamde woonlastenverzekering). Mocht je dan ziek worden, dan hoef je gedurende een bepaalde periode (een deel van) de maandelijkse hypotheeklasten niet te betalen.

Wil je antwoord op onderstaande vragen?

  • Wat is jouw droom?
  • Waar lig jij wakker van?
  • Wat heb jij nodig om jouw droom te realiseren?
  • Wat weerhoudt je om jouw droom te realiseren?
  • Hoe kan ik je helpen met het realiseren van jouw droom?
Het verschil tussen een droom en doelen is actie. Pas als je dromen omzet in doelen gaan ze uitkomen. Wil je in actie komen stuur me dan een berichtje.